Van der Tang

Import

Waarom een auto importeren?

In Nederland bepaalt een importeur welke auto u mag kopen en voor welke prijs. Hierdoor komt het voor dat bepaalde modellen of opties in het buitenland wel te koop zijn. Als we het toch over een groot Europa hebben, waarom dan niet over onze eigen grenzen heen kijken wat er te krijgen is.

Ook prijstechnisch kan dit interessant zijn. Auto’s die in Nederland duurder zijn, kunnen in het buitenland goedkoper worden aangeboden. Wij importeren dan ook regelmatig nieuwe en jong gebruikte auto’s uit verschillende Europese landen. Ervaring genoeg om het proces voor u zo eenvoudig mogelijk te maken. Een ander voordeel is dat we uw oude auto graag willen inruilen.

Completere uitvoering

In Nederland betaal je over de auto en alle opties af fabriek belasting. Dat betekent dat daar het volledige BPM bedrag over afgerekend moet worden. Andere landen in Europa kennen deze belasting niet waardoor de auto’s die daar geleverd worden vaak voorzien zijn van veel meer opties. Door een gebruikte auto te importeren kunt u hier enorm op besparen.

Garantie

Fabrieksgarantie is centraal geregeld voor heel Europa, ongeacht waar de auto is gekocht. U heeft recht op garantie, dat hoeft geen struikelblok te zijn.

Meer keuze

Nederland is in Europa een klein land. Als je nu eens binnen Europa een occasion uit zou kunnen zoeken. Stel je dan eens voor hoe groot het aanbod dan zou zijn. Waar het aanbod in Nederland soms beperkt is, biedt de rest van Europa soms een uitkomst.

BPM voordeel

Niet alleen op de aanschaf profiteert u van een prijsvoordeel, ook op de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen).De verschillende aangifte-methodes maken het mogelijk om flink te besparen op deze Belasting.

Ons stappenplan:

Om uw auto in Nederland voor de deur te krijgen hebben wij een stappenplan opgezet. Dit bestaat uit:

  • Contact opnemen met de verkoper in het buitenland en informatie inwinnen over het betreffende voertuig.
  • Berekening van de te verwachten kosten voor bpm en keuring.
  • Koopcontract op laten stellen
  • Inspectie van auto en bedrijf
  • Aankoop
  • Transport naar Nederland
  • Opmaken van de BPM aangifte
  • Keuring door RDW
  • Rijklaar maken en aflevering van de auto

 

Totaalpakket

Wij hebben ruime ervaring met het importeren van nieuwe en jong gebruikte auto’s. Hierdoor kunnen we u een totaalpakket bieden.

Heeft u een aantrekkelijke auto gezien, dan kunnen we deze compleet op Nederlands kenteken bij u afleveren. Wilt u zelf bepaalde zaken uit ons stappenplan regelen? Ook dat is mogelijk. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.